vrijdag 4 november 2016

In de capsule zijn de astronauten gelijk bezig geweest met proeven. Ze hebben onder andere scheikundige, biologische en natuurkundige  proeven uitgevoerd.
Tijdens de missie zijn er verschillende stenen ingeslagen. Dit was een mooie kans om een scheikundige proef uit te voeren. Zij hebben de samenstelling van de stenen beoordeeld en hebben ze op verschillende manieren getest. Dit deden ze om erachter te komen wat voor soort stenen het waren.

In de ruimte is het natuurlijk gebruikelijk om je gezondheid in de gaten te houden. Daarom hebben de astronauten hun bloeddruk en hartslag gemeten.

De waarde van de valversnelling op de aarde is anders dan op andere planeten. De astronauten hebben tijdens de proef zo nauwkeurig mogelijk de waarde van g(op aarde) te bepalen. Hiervoor hadden ze een statief, een slinger van 40 cm, een blokje, een stopwatch, een rolmaat en een rekenmachine nodig.

De afstand in de ruimte kunnen worden bepaald door middel van de theodolieten. De afstand wordt gemeten als de aarde elke keer een halve baan om de zon heeft gedraaid.  

De biologische proef was het filteren van slootwater naar drinkbaar water. We hebben ook de hartslag gemeten van onze astronauten. Ook hebben we ze mentaal getest met puzzels en raadsels.


Dat is er tot nu toe gedaan door de astronauten. Om op de hoogte te blijven, check Space expo op www.digisource.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten